Ulica Kulina bana bb, 75300 Lukavac, BiH
Pozovite nas:

035 414 548

Ponedeljak-Petak

07:00 - 19:00

Subota

08:00 - 16:00

Pišite nam:

info@esolab.ba

Briga o zdravlju

Nivo šećera u krvi se odnosi na koncentraciju šećera (glukoze) u krvi. Normalne vrijednosti šećera u krvi, u jutarnjim satima na prazan stomak, kreću se između 4.0 mmol/L i 5.6 mmol/L.

Briga o zdravlju

Netolerancija na hranu predstavlja hipersenzitivnost organizma koja nastaje kao posljedica unosa hrane, odnosno određenih sastojaka hrane.

EsoLab enciklopedija znanja

Maligni tumor koji nastaje u plucima se naziva primarni karcinom (rak) pluca, dok karcinom drugih organa koji se prosiri (metastazira) u pluca se naziva metastatski karcinom pluca.

Korisni savjeti

Postoji više od 20 različitih vrsta ove gljivice koje mogu da budu uzročnici infekcije kod ljudi, ali većinu infekcija izazivaju Candida albicansCandida glabrataCandida parapsilosisCandida crusei i Candida tropicalis.

Briga o zdravlju

Helikobakter pylori je bakterija koja se naseljava na tkivu koje oblaže želudac i duodenum, a prisutna je kod čak polovine svjetske populacije. Može se prenijeti s osobe na osobu prilikom direktnog kontakta sa pljuvačkom, povraćanjem ili fecesom zaražene osobe. 

EsoLab enciklopedija znanja

Anemija, ili malokrvnost predstavlja stanje u kome je smanjena masa eritrocita u krvi, praćeno smanjenjem koncentracije hematokrita i hemoglobina ispod donje granice 95% referentnog intervala za izabrani pol, godine, rasu.

Poliklinika EsoLab Lukavac - povjerite svoje zdravlje nama!
Počeli smo sa radom 2016 godine riješenjem Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, kao prvi privatni medicinsko biohemijski laboratorija na području općine Lukavac.
Poliklinika EsoLab
Korisni linkovi
Kontakt informacije

Kulina Bana bb (kod Doma zdravlja), 75300 Lukavac, Bosna i Hercegovina

+387 35 414 548 | +387 62 750 301

info@esolab.ba